200 de ani de la moartea istoricului Petru Maior

No comments

Săptămâna aceasta, Direcția Municipală pentru Cultură, Sport, Turism și Tineret din cadrul Primăriei Mediaș, marchează 200 ani de la moartea istoricului Petru Maior.

Cu acest prilej a fost organizată la biblioteca municipală manifestarea intitulată ,,Petru Maior și Școala Ardeleană – contribuții la dezvoltarea culturii și literaturii române“.

La acest proiect au participat elevii clasei a XI-a Filologie Germană de la Liceul Teoretic Stephan Ludwig Roth, îndrumați de profesorul Daniela Aparaschiței, după cum ne-a declarat Alisa Fuciu, Inspector de specialitate în cadrul Direcției Municipale pentru Cultură, Sport, Turism și Tineret.

„Anul acesta se împlinesc 200 de ani de la moartea lui Petru Maior. A celui care a fost un important istoric, filolog și scriitor român transilvănean, protopop greco-catolic de Reghin, reprezentat de frumte al Școlii Ardelene.

În acest sens primăria Municipiului Mediaș prin Direcția Municipală pentru Cultură Sport Turism și Tineret organizează în săptămâna 15 februarie – 19 februarie manifestarea „Petru Maior și Școala Ardeleană Contribuții la dezvoltarea culturii și literaturii române”. Participă la acest proiect elevii clasei a XI-a Filologie Germană de la Liceul Teoretic Stephan Ludwig Roth, îndrumați de doamna profesoară Daniela Aparaschiței.” A declarat Alisa Fuciu, Inspector de specialitate în cadrul Direcției Municipale pentru Cultură, Sport, Turism și Tineret.

Prietenii Tăi Știu?

ALTE ARTICOLE

Niciun Comentariu.

Lasă Un Comentariu