Proiectul de reabilitare al centrului istoric al municipiului Mediaș | FOTO

Scris depe august 30, 2022

Proiectul de reabilitare al centrul istoric al municipiului Mediaș face pași înainte.

Acesta este finanțat în cadrul Axei prioritare 13 – Sprijinirea regenerării orașelor mici și mijlocii și se referă la Piața Regele Ferdinand I, dar și la străzile Stephan Ludwig Roth, I.G. Duca, Nicolae Iorga și Petofi Șandor. Primarul Gheorghe Roman a făcut publice și mai multe imagini cu privire la modul în care va arăta centrul istoric după finalizarea proiectului și a mai explicat că în paralel cu acest proiect va promova un program de refacere a fațadelor clădirilor din centrul istoric care prezintă un grad avansat de degradare.

Obiectivele investiției sunt modernizarea infrastructurii edilitare – rețele de apă, canalizare menajeră și canalizare pluvială, realizarea de trasee/canale tehnice pentru cabluri, modernizarea sistemului de iluminat public folosind un sistem performant energetic.

De asemenea modernizarea zonelor și traseelor pietonale cu punerea în valoare a perspectivelor valoroase asupra fondului construit, reorganizarea spațiilor verzi existente şi crearea de noi spații verzi unde zonele permit și dotarea spațiului public cu mobilier urban specific funcțiunii de odihnă și recreere: pavarea străzilor, trotuarelor și a pieței cu îmbrăcăminte realizată din piatră naturală cu evidențierea vestigiilor arheologice prin casete vitrate și marcarea elementelor relevante care rememorează evoluția istorică a pieței (traseu pârâu, fântâni istorice etc.)” a scris Gheorghe Roman pe pagina sa de Facebook.

Proiectul de reabilitare al centrul istoric al municipiului Mediaș


Opinia cititorului

Lasă un comentariu

Adresa ta de mail nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *Asculți acum:

Titlul

Artist

Background