Sâmbătă e Festivalul Dansurilor Populare Maghiare ,,Vándorcsizma” | PROGRAM

Scris depe septembrie 12, 2022

Festivalul Dansurilor Populare Maghiare ,,Vándorcsizma” a ajuns anul acesta la ediția cu numărul 19.

Evenimentul va avea loc sâmbătă la Hanul Greweln, iar organizatorii au pregătit un program cu dansuri populare, cântece, activități pentru copii, concerte, un târg de produse tradiționale, concursul de gătit gulaș și o seară de dans. Festivalul ,,Vándorcsizma” este organizat de către Asociația Tinerilor Maghiari din municipiul de pe Târnava Mare, în colaborare cu Primăria Mediaș, Formația de dansuri populare maghiare Gyöngyvirág și UDMR Organizația județeană Sibiu.

Festivalul va debuta cu o paradă a portului popular pe traseul Casa Millenium – Piața Corneliu Coposu, iar apoi participanții se vor muta în zona Greweln. Programul gândit de organizatori va cuprinde dansuri populare, cântece, activități pentru copii, concerte, un târg de produse tradiționale, concursul de gătit gulaș și o seară de dans.

Deschiderea oficială a festivalului se va prezenta în Parcul Greweln, unde în jur de 100 de dansatori din diferite localități vor urca pe scenă pentru a prezenta dansuri din zone diferite

Tradiția continuă și anul acesta cu partea gastronomică și anume, concursul de gătit gulaș. Anul acesta s-au înscris șase echipe, care vor prepara aproape 400 de litrii de gulaș. Echipele concurente vor fi jurizate minuțios. Doritorii vor putea degusta gulașul de la oricare din cele șase echipe, pe parcursul evenimentului.

Pe durata festivalului participanții vor putea vizita o iurtă ridicată de Asociația Losonczy Istvan din Timișoara, iar după-masa va avea loc și prezentarea oficială și tirul cu arcul. Copii cu siguranță nu se vor plictisi la această ediție pentru că le-am pregătit diferite activități interesante cu premii. În cadrul festivalului va fi prezent un târg de produse tradiționale handmade, degustare de pâine cu untură și ceapă, pogăci, kürtős kalács, langoș și multe alte bunătăți și preparate.

La finalul festivalului vor avea loc două concerte susținute de formația Lilium acoustic, înființată recent, în 2022. Aceștia interpretează stilul muzicii folclorice adeseori conținând elemente progresiste, cu un aer modern. Al doilea concert va fi susținut de formația locală Dinamic care ne va încânta cu piese proprii, hituri pop-rock din topurile autohtone și internaționale.


Opinia cititorului

Lasă un comentariu

Adresa ta de mail nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *Asculți acum:

Titlul

Artist

Background