351 contestații la Evaluarea Națională 2021 în județul Sibiu

No comments

351 contestații au fost depuse în județul Sibiu după publicarea rezultatelor la Evaluarea Națională 2021.

În ceea ce privește municipiul Mediaș, au fost înregistrate 16 contestații, cele mai multe la Școala Gimnazială Numărul 7, Școala Gimnazială Constantin Ioan Motaș și Școala Mihai Eminescu.

Rezultate finale în urma contestațiilor se vor afișa duminică, după cum ne-a declarat Constantin Dincă, Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu.

„Astăzi, 30 iunie 2021, la ora 12 s-a finalizat etapa de depunere a contestațiilor pentru rezultatele obținute la Evaluarea Națională 2021 de către absolvenții clasei a VIII a, la nivelul celor 79 centre de examen din județul Sibiu. Centralizarea după depunerea contestațiilor de către elevi pe discipline este următoarea: la Limba și Literatura Română s-au depus 166 de contestații din 2388 de lucrări, la Matematică tot 166 de contestații din 2368 de lucrări, iar la Limba și Literatura Germană Maternă 19 contestații din 303 lucrări.

În total, la nivelul centrelor de evaluare națională din județul Sibiu s-au depus 351 de contestații la notele obținute. Cele mai multe contestații la nivelul municipiului Mediaș au fost depuse la Școala Gimnazială Numărul 7 Mediaș – 6 contestații, Școala Gimnazială Constantin Ioan Motaș Mediaș – 4 contestații și Școala Gimnazială Mihai Eminescu Mediaș de asemenea 4 contestații.

În conformitate cu Ordinul de Ministru 4196 din 26 august 2019, nota obținută în etapa de soluționare a contestațiilor este notă definitivă indiferent de punctajul obținut în plus sau în minus față de nota acordată în etapa de evaluare inițială a lucrării. Această notă nu mai poate fi modificată și reprezintă nota obținută de candidat la proba respectivă. Rezultatele finale se vor afișa duminică, 4 iulie, 2021. A declarat Constantin Dincă, Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu.

Prietenii Tăi Știu?

ALTE ARTICOLE

Niciun Comentariu.

Lasă Un Comentariu