Act normativ adoptat la Senat pentru eliminarea pensiilor speciale

No comments

Senatul a adoptat un proiect de lege prin care se abrogă reglementările privind la acordarea de pensii speciale pentru deputați și senatori, Avocatul Poporului, și cele privind pensiile de serviciu ale unor categorii profesionale, cum ar fi diplomații, funcționarii publici parlamentari sau personalul Curții de Conturi.

Noul proiect legislativ prevede anularea pensiilor speciale pentru mai multe categorii profesionale.


Astfel, nu vor mai beneficia de pensii speciale: personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviația civilă, personalul Curții de Conturi, membrii Corpului diplomatic și consular al României, personalul auxiliar de specialitate al instanțelor judecătorești și al parchetelor de pe lângă acestea și personalul care funcționează în cadrul Institutului Național de Expertize Criminalistice. În aceeași listă sunt incluși Avocatul Poporului, funcționarii publici parlamentari. De asemenea, actul normativ prevede oprirea acordării de indemnizații pentru limită de vârstă sau de pensii speciale pentru deputați și senatori.

Guvernul coaliției PSD-ALDE nu susține proiectul, întrucât actul normativ ar afecta dreptul la ”un nivel de trai decent” al persoanelor afectate de prevederile acestuia.

Prietenii Tăi Știu?

ALTE ARTICOLE

Niciun Comentariu.

Lasă Un Comentariu