Bob Dylan, neimpresionat de Premiul Nobel pentru Literatură

No comments

Orice scriitor ar fi fost extaziat de vestea primirii Premiului Nobel pentru Literatură şi cu siguranţă şi-ar fi ales cu grijă cuvintele de mulţumire. Nu şi Bob Dylan, care, să nu uităm, este în primul rând un artist.

Vestea acordării Premiului Nobel pentru Literatură din partea Academiei Suedeze l-a lăsat total indiferent. Dylan nu a avut niciun fel de reacţie pe această temă. Reprezentanţii Academiei Suedeze au declarat că l-au contactat pe Dylan şi că au primit câteva răspunsuri de complezenţă:


„În clipa de faţă nu facem nimic. L-am sunat şi i-am trimis email-uri celui mai apropiat colaborator al său şi am primit răspunsuri foarte prietenoase. Deocamdată, este suficient. Dacă nu doreşte să vină, nu va veni. Va fi o petrecere de anvergură în orice caz, iar meritele i se cuvin. Nu sunt deloc îngrijorată. Cred că va veni”, a declarat Sara Danius, secretar permanent al Academiei.

De altfel, comportamentul artistului la ceremoniile de premiere este deja unul cunoscut. Dylan pare că nu agreează astfel de evenimente pe care rareori le onorează.

De exemplu, în anul 2000 a primit Oscarul pentru cântecul Things Have Changed de pe coloana sonoră a filmului Wonder Boys, dar a ales să nu fie prezent la festivitate.

Bob Dylan a fost anunţat săptămâna trecută ca fiind laureatul de anul acesta al Premiului Nobel pentru Literatură, decizie deopotrivă lăudată şi contestată.

Academia Suedeză a menţionat că Premiul merge la Bob Dylan pentru „crearea unor noi modalități de exprimare poetică prin intermediul tradiției cântecului american”. Timp de 20 de ani mai multe personalităţi au militat pentru ca Dylan să primească Nobelul.

sursa:port.ro

Promoveaza pe Facebook:

ALTE ARTICOLE

Niciun Comentariu.

Lasă Un Comentariu