Ceaiul de fructe poate face rău dinților tăi

No comments

Ceaiul de fructe poate fi destul de dăunător pentru sănătatea dinților tăi. Uite de ce este posibil să ai probleme cu dantura.

O investigație condusă de oamenii de știință de la King’s College din Londra arată că băuturile acide, precum ceaiurile din fructe sau apa cu arome, pot distruge smalțul dinților. Cercetarea, care a fost publicată în „British Dental Journal”, a studiat dietele a 300 de persoane cu dinți extrem de uzați.

Specialiștii au descoperit că problemele cu dantura s-au intensificat la persoanele care au consumat multe băuturi acide.

Cercetatorii susțin că fresh-urile, ceaiurile din fructe, băuturile dietetice, băuturile cu mult zahăr și apa cu arome sunt toate acide și pot provoca deteriorarea smalțului dentar. Menținerea acestor băuturi în gură înainte de a înghiți poate, de asemenea, să crească riscul de eroziune a dinților.

Cercetatorii au descoperit că persoanele care beau apă cu o felie lămâie sau ceaiuri de fructe de două ori pe zi sunt de 11 ori mai predispuse la eroziunea moderată sau severă a dinților.

Nu trebuie să scoți complet băuturile acide din dieta ta. Dacă le bei în timpul mesei asta ajută la reducerea daunelor, deoarece alimentele cresc producția de salivă, care este alcalină, aceasta acționând ca un amortizor – diluând alimentele și băuturile acide, susțin cercetătorii. O altă soluție este băutul apei sau laptelui sau mâncatul alimentelor neutralizatoare (precum brânza) după ce ai consumat alimente sau băuturi acide.

La fel ca băuturile dulci sau carbogazoase și băuturile alcoolice „cu bule“, precum șampania sau Prosecco, sunt acide și afectează în timp smalțul dinților.

Sursă: glamour.ro

ALTE ȘTIRI DIN LIFESTYLE / MONDEN GĂSEȘTI AICI

Prietenii Tăi Știu?

ALTE ARTICOLE

Niciun Comentariu.

Lasă Un Comentariu