Colaborare Anca Pop cu Goran Bregovic pentru – Ederlezi

No comments

Ederlezi, cantecul reprezentativ pentru comunitatile rrome din Balcani, are de astazi o varianta dance, cantata de Anca Pop featuring Goran Bregovic.

“Ederlezi” este numele dat de rromi unui Festival ce sarbatoreste venirea Primaverii si care se organizeaza, in fiecare an, la inceputul lunii mai. Piesa originala a fost compusa in 1988 de Goran Bregovic, atunci cand acesta facea parte din Bijelo Dugmne. A fost cea mai populara trupa rock din Fosta Republica Iugoslavia.

Ederlezi a devenit cunoscut in intreaga lume dupa ce a fost inclus de regizorul Emil Kusturita pe coloana sonora a filmului “Vremea tiganilor”, in anul 1988.

Noua varianta “Ederlezi”, scrisa de Anca Pop, Cristian Tarcea („The Violin Song”), si Goran Bregovic a fost gandita special pentru cluburile din Ibiza. Se spera ca va face aceasta piesa cunoscuta pentru o noua categorie de public. Clipul a fost filmat saptamana trecuta pe malul Dunarii, in locurile natale ale artistei si la Port Cetate.

“Eu am un suflet de nomad si ma regasesc in piesa Ederlezi. Am fost nascuta in Romania. Am crescut in Canada, am locuit in Macao si Japonia… Dupa ce l-am cunoscut pe Goran si am inceput sa lucram impreuna i-am spus ca vreau sa facem o varianta cool si fresh a piesei Ederlezi. Iar acesta este rezultatul! Clipul l-am filmat pe malul Dunarii. Locul de unde parintii mei au imigrat spre Serbia cu barca inainte de 1989. Eu aveam doar trei ani. Imi amintesc ca am ajuns atunci intr-o tabara de refugiati de langa Belgrad. Acolo ascultam piesele trupei lui Goran Bregovic”, spune Anca Pop.

Anca Pop nu se afla la primul featuring cu Goran Bregovic. Artista i-a compus lui Goran Bregovic doua piese si a colaborat cu acesta pentru propria melodie, “Jealous Monster”.

MAI MULTE ȘTIRI DIN MUZICĂ AICI

Prietenii Tăi Știu?

Niciun Comentariu.

Lasă Un Comentariu