Cum să scapi de punctele negre

No comments

Punctele negre sunt o problemă pentru aproape orice persoană, însă cum poți scăpa de ele?

Ce sunt punctele negre și de ce apar?
Punctele negre sunt cunoscute și drept comedoane deschise și apar atunci când un folicul se umple cu impurități. Celulele moarte ale pielii, uleiurile, precum și bacteriile sunt aceste impurități, însă culoarea lor vine de la faptul că proteina care se găsește în pielea noastră, keratina, oxidează în acest folicul dilatat.

O altă cauză care duce la apariția punctelor negre este nivelul ridicat de insulină. Practic, un regim alimentar nepotrivit sau stresul inflamează celulele și poate duce la apariția acestor imperfecțiuni. Totodată, nu trebuie să uităm de hormoni, care pot provoca o creștere în producția de sebum.


Poți să previi apariția punctelor negre?
Deși nu există studii certe care să ateste că dacă vei respecta anumiți pași nu vei mai avea puncte negre, este indicat să cureți foarte bine pielea și să o exfoliezi regulat.

Poți folosi și perii pentru a ajuta produsele de curățare să pătrundă mai bine în piele. Totodată, evită produsele care conțin uleiurile și alege-le întotdeauna pe cele care specifică că sunt noncomedogenice.

Un alt lucru important este faptul că nu trebuie să renunți la hidratare chiar dacă ai tenul gras. Alege produsul potrivit și vei avea rezultatele dorite.

Poți face extracții ale punctelor negre acasă?
Da. Curăță tenul, fă o baie de aburi și apoi începe ușor să aplici presiune asupra acestora. Asigură-te că porți mănuși pentru a face aceste extracții. Poți folosi și acele ustensile care seamănă cu o gămălie de ac. După această procedură poți aplica un exfoliant.

Ce ingrediente ar trebui să conțină produsele de îngrijire?
Cel mai bine este să folosești produse care reduc producerea sebumului, de exemplu serumuri și geluri de curățare cu acid glicolic, lactic și salicilic.

Dacă preferi extractele naturale, le poți folosi pe cele de afine și zmeură, deoarece sunt pline de antioxidanți, care ajută la prevenirea și tratarea punctelor negre prin evitarea oxidării uleiurilor naturale ale pielii.

Totodată, poți aplica și măști cu argilă, deoarece au un rol antiseptic și purificator.

Sursă: elle.ro

Sursă foto: elytis-hospital.ro

ALTE ȘTIRI DIN LIFESTYLE / MONDEN GĂSEȘTI AICI

 

Prietenii Tăi Știu?

ALTE ARTICOLE

Niciun Comentariu.

Lasă Un Comentariu