Dezbateri ale edililor medieșeni pe tema bugetului pe 2019

No comments

Reprezentanții Direcției Economice și primarul Mediașului au analizat proiectul de buget pentru 2019. Pe baza datelor existente, pierderile calculate sunt estimate la aproximativ 4,5 milioane de euro, principala cauză fiind preluarea programelor sociale în sarcina administrațiilor locale.

Dacă proiectul de buget prezentat de ministrul Finanțelor rămâne în forma inițială, Mediașul ar putea pierde peste 21 de milioane de lei prin programele sociale pe care primăria ar trebui să le susțină.


Primarul Gheorghe Roman spune că investițiile planificate pentru 2019 la Mediaș vor fi serios afectate dacă acest proiect de buget inițial nu va suferi modificări.

În 2018, bugetele locale au pierdut, în total, 6 miliarde de lei, după ce Guvernul a scăzut impozitului pe venit de la 16 la 10%. Pentru a echilibra bugetele locale, edilii au încercat să obțină de la Guvern un procentaj mai mare din sumele încasate, crescut de la 43 la 66,8%.

La finalul negocierilor cu Executivul, procentajul obținut a fost de 60% din sumele încasate, însă Executivul a trecut în sarcina primăriilor toate cheltuielile sociale – cum ar fi indemnizaţiile pentru persoanele cu handicap, cele pentru însoţitori şi personalul neclerical.

Prietenii Tăi Știu?

ALTE ARTICOLE

Niciun Comentariu.

Lasă Un Comentariu