Expoziție temporară la muzeul Hermann Oberth

No comments

Zilele trecute a fost vernisată la Casa Memorială Hermann Oberth din municipiul Mediaș, o expoziție temporară.

Aceasta este intitulată ARIPI, Aurel Vlaicu și Aviația Română în Primul Război Mondialˮ și a fost organizată de Muzeul „Casa Mureșenilorˮ Brașov în colaborare cu Primăria Mediaș și Muzeul Național al Aviației Române, Casa Memorială „Hermann Oberthˮ.

Expoziția este dedicată pionierului aviației române, Aurel Vlaicu și eroilor aviatori din Primul Război Mondial, după cum ne-a declarat Muzeograful Dan Ramf.

„Ne aducem cu toții aminte de Vlaicu, cel care termină școlile în Ardeal, după care ajunge la Budapesta și mai departe în Germania, dar revine în patria natală, în Transilvania, după care va trece munții în București, acolo unde va realiza primul avion și al doilea avion.

Din păcate aripile sale s-au frânt în 1913, ne aducem aminte această tragedie. Dar Vlaicu este păstrat și duce mai departe visul marelui pilot către noua generație. Toate generațiile de piloți, de aviatori s-au raportat la marele Aurel Vlaicu, în același timp ne aducem aminte de aviația română (…) cea care începe să ia aripi o dată cu Primul Război Mondial. A declarat Muzeograful Dan Ramf.

Prietenii Tăi Știu?

ALTE ARTICOLE

Niciun Comentariu.

Lasă Un Comentariu