Guvernatorul BNR Mugur Isărescu este invitat la Comisiile economică şi pentru buget ale Parlamentului

No comments

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu a fost invitat astăzi la o audiere în faţa senatorilor din Comisiile economică şi pentru buget, pentru a prezenta informaţii despre mecanismul prin care se stabileşte indicele ROBOR.

Invitaţia a fost trimisă de Biroul Permanent al Senatului, după ce Mugur Isărescu nu s-a prezentat la audierea din luna ianuarie.


Solicitarea preşedintelui comisiei economice, senatorul ALDE Daniel Zamfir de a-l invita din nou pe guvernatorul BNR, a fost criticată de liberalul Florin Cîţu.

Liberalul Florin Cîţu spune că preşedintele Comisiei economice, senatorul ALDE Daniel Zamfir, a încălcat regulamentul Senatului dispunând anchete şi chemând reprezentanţi ai altor instituţii la audieri.

PNL cere astfel Biroului Permanent sancţionarea lui Daniel Zamfir pentru abateri de la deontologia parlamentară.

În replică, senatorul ALDE Daniel Zamfir afirmă că prezenţa guvernatorului BNR, Mugur Isărescu la audierea în Comisii este obligatorie.

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu şi Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului concurenţei au fost invitaţi pe 29 ianuarie de către preşedintele Comisiei economie a Senatului Daniel Zamfir la audieri pentru a da explicaţii despre modalitatea de calculare a indicelui ROBOR, dar nici unul nu s-a prezentat la audierile Comisiei parlamentare.

Prietenii Tăi Știu?

ALTE ARTICOLE

Niciun Comentariu.

Lasă Un Comentariu