Hanul Greweln, gazda Festivalului Mediaș Cetate Medievală ediția a XVII a

No comments

Hanul Greweln va fi gazda Festivalului Mediaș Cetate Medievală Târg de Meșteșuguri Vii, ajuns la ediția a 17-a.

Conform Direcției de Cultură din Primăria Mediaș, anul acesta și-au anunțat participarea 7 ordine cavalerești, patru trupe de muzică medieval, una de teatru și o trupă de dans.

Consultantul artistic al festivalului, Mihai Cotei, ne-a declarant că spectatorii prezenți vor avea parte de un program deosebit.

„În cadrul acestui program veți avea ocazia de a vedea întreceri cavalerești, dansuri medievale, concursuri gastronomice cât și anumite turniruri între pedeștri și călăreți.

La acest festival participă șapte ordine cavalerești, locale cât și din țară, alături de ei avem menestrei, patru trupe de muzică medievală, o trupă de dansuri medievale și o trupă de teatru pentru cei mici. Fiecare vom încheia, vineri și sâmbătă mai exact, la ora 22:00 cu un spectacol pirotehnic susținut de o trupă locală cât și o trupă din Arad.”

Punctul culminant al festivalului va fi spectacolul de reconstituire istorică din anul 1443 când voievodul Transilvaniei, Ioan de Hunedoara a vizitat burgul Mediașului. Festivalul Medieval începe vineri, la ora 17.

Prietenii Tăi Știu?

ALTE ARTICOLE

Niciun Comentariu.

Lasă Un Comentariu