Inițiativa „Fără Penali în funcții publice” rămâne blocată în Parlament

No comments

Inițiativa „Fără Penali în funcții publice” rămâne blocată în Parlament, acolo unde, potrivit liderilor USR, majoritatea parlamentară refuză să o trimită la Curtea Constituțională.

Deputatul USR Dan Barna declară că Partidul Social Democrat blochează inițiativa „Fără Penali” printr-o solicitare de reevaluare a autenticității celor peste un milion de semnături de susținere colectate, solicitare pe care PSD o va depune la Parchetul General.


Potrivit lui Dan Barna, noul chestor PSD din Camera Deputaților, Cătălin Rădulescu, și autorul Ordonanței de Urgență 13, Florin Iordache ar fi încercat în Biroul Permanent să blocheze trimiterea inițiativei Fără Penali la Curtea Constituțională a României. Cei doi au invocat în Biroul Permanent sesizarea făcută de Secretariatul General al Camerei cu privire la neconcordanțe în liste. Dan Barna subliniază că verificarea autenticității semnăturilor nu intră în atribuțiile Secretariatului General al Camerei Deputaților, aceasta revenind primăriilor.

Inițiativa USR „Fără Penali în funcții publice” are ca scop introducerea în Constituție a unui articol din care să reiasă că nu pot fi aleși în organele administrației publice locale, în Camera Deputaților, în Senat și în funcția de Președinte al României cetățenii condamnați definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție.

Prietenii Tăi Știu?

ALTE ARTICOLE

Niciun Comentariu.

Lasă Un Comentariu