Județul Sibiu se pregătește pentru valul 4 al pandemiei de COVID-19

No comments

Județul Sibiu se pregătește pentru valul 4 al pandemiei de COVID-19, în condițiile în care rata incidenței este în continuă creștere în ultima perioadă.

La nivelul spitalelor se fac pregătiri astfel încât acestea să poată primi la nevoie un număr mai mare de bolnavi, dacă va fi necesar.

În prezent sunt șase unități sanitare care tratează bolnavi COVID și 200 paturi alocate, iar în funcție de evoluția epidemiologică numărul lor va crește, după cum ne-a declarat Krisztina Gaal, Purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică a Județului Sibiu.

„La momentul de față, se asigură asistență pentru pacienți, cazuri confirmate și suspecte de COVID-19, în șase unități sanitare din județul nostru. Fiind disponibile circa 200 de paturi, din care 20 pe secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă.

În funcție de evoluția epidemiologică, va fi pus în aplicare un plan de reziliență, întocmit de Direcția de Sănătate Publică a județului Sibiu, prin care a fost stabilită ordinea și modalitatea în care spitalele vor atinge numărul de paturi necesare pentru asigurarea asistenței medicale pentru pacienți, cazuri confirmate și suspecte de COVID-19, în situația unui nou val pandemic.” A declarat Krisztina Gaal, Purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică a Județului Sibiu.

Prietenii Tăi Știu?

ALTE ARTICOLE

Niciun Comentariu.

Lasă Un Comentariu