Legea pensiilor a fost adoptată

No comments

Legea pensiilor, recent adoptată prevede o creștere a punctului de pensie care va intra în vigoare treptat, începând din 1 septembrie 2019 și până în 2022.

Potrivit legii, din anul 2022, valoarea punctului de referință se va indexa anual cu inflația și 50% din creșterea reală a câștigului mediu brut realizat. 

De asemenea, potrivit noii Legi a pensiilor, se valorifică toate drepturile de natură salarială pentru care s-au plătit contribuții: sporuri, acord global, al 13-lea salariu, ore suplimentare, prime, premii și alte bonusuri, la care se va adăuga un procent de 10% din oficiu.

Vor fi asimilate stagiului de cotizare masteratul și doctoratul iar femeile care au realizat stagiul minim de cotizare de 15 ani şi au născut 3 copii pe care i-au crescut până la vârsta de 16 ani, beneficiază de reducerea vârstei de pensionare cu 6 ani.

Pensia de urmaş se menţine şi apare o nouă prestaţie – ajutorul pentru soţul supravieţuitor, care va primi 25% din pensia soţului decedat. Acest ajutor va putea fi cumulat cu propria pensie.

Legea va fi transmisă președintelui României Klaus Iohannis care va decide dacă o va reîntoarce în Parlament sau dacă o va promulga.

Sursa șire: sibiu100.ro

Prietenii Tăi Știu?

ALTE ARTICOLE

Niciun Comentariu.

Lasă Un Comentariu