Mai multe spitale din Sibiu, precum și Spitalul Municipal Mediaș primesc bani după scandalul Hexi Pharma

No comments

Mai multe spitale din Sibiu vor primi despăgubiri în urma scandalului în legătură cu dezinfectanții diluați pe care Hexi Pharma i-ar fi trimis către mai multe unități medicale din întreaga țară, timp de mai mulți ani.

Tribunalul București a dispus ca Hexi Pharma să plătească un prejudiciu de aproximativ 125 milioane lei, respectiv contravaloarea produselor biocide neconforme achiziționate de sute de spitale din țară.
Compania Hexi Pharma va fi dizolvată, după ce decizia instanței va rămâne definitivă, se arată în cel mai recent verdict dat de Tribunalul București. Alături de alte spitale de stat și private din țară care s-au constituit părți civile în dosar, trei spitale din Sibiu vor primi despăgubiri. Este vorba despre Spitalul de Pediatrie, Spitalul de Psihiatrie și Spitalul General CF.
Spitalul General CF Sibiu va primi 22 mii lei, Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu 10 mii lei, iar Spitalul de Psihiatrie „Dr.Gh.Preda” Sibiu va primi 155 mii lei.
De asemenea, Tribunalul Bucureşti a decis confiscarea sumei de 36 milioane lei de la Hexi Parma, obținute de companie de la 205 spitale de stat şi private din ţară, care nu s-au constituit părți civile în dosar. Și în acest caz câteva spitale sibiene au fost despăgubite, printre care se află chiar Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, cel mai mare spital din zonă fiind printre unitățile care au primit cea mai mare sumă de bani. Astfel, Spitalul Județean Sibiu va primi în acest dosar 1 milion 470 mii lei.
Pe aceeași listă se află și Spitalul Municipal Mediaș, care va primi suma de 9 mii 724 lei.


Prietenii Tăi Știu?

ALTE ARTICOLE

Niciun Comentariu.

Lasă Un Comentariu