Mai puține paturi pentru bolnavii de covid-19

No comments

Spitalele din județul Sibiu vor avea mai puține paturi pentru bolnavii de COVID-19.

În contextul în care, în ultimele săptămâni s-a constatat o scădere a numărului de cazuri noi confirmate, fiecare unitate medicală trebuie să transmită Direcției de Sănătate Publică Sibiu, propuneri pentru alocarea unui număr mai mic de paturi.

În prezent, la nivelul județului Sibiu sunt ocupate doar 73 dintre cele 532 paturi amenajate pentru bolnavii de COVID-19, după cum ne-a declarat Andreea Ștefan, Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

„Instituția Prefectului județului Sibiu împreună cu Direcția de Sănătate Publică Sibiu, au avut astăzi o ședință de lucru cu reprezentanții unităților sanitare din județ care au amenajate în acest moment, circuite în zona roșie pentru tratarea pacienților confirmați pozitiv cu virusul SARS -CoV-2.

Ședința de lucru a fost organizată în contextul în care în ultimele săptămâni s-a constatat o scădere a numărului de cazuri noi confirmate. Astfel, până la finalul săptămânii, spitalele din județul Sibiu vor transmite către DSP Sibiu propuneri pentru alocarea unui număr mai mic de paturi pentru pacienții confirmați sau suspecți covid-19. Toate acestea se fac în condițiile prevăzute de Ordinul Nr. 753/2021 al Ministrului Sănătății.” A declarat Andreea Ștefan, Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

Prietenii Tăi Știu?

ALTE ARTICOLE

Niciun Comentariu.

Lasă Un Comentariu