Nouă percheziţii în Mediaş şi Sighişoara | Șapte traficanți au fost reținuți

No comments

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureş și procurorii D.I.I.C.O.T. au ridicat aproape 1,7 kg. de substanțe susceptibile a avea efect psihoactiv, 6 arme și 6.000 de lei, în urma a 9 percheziţii efectuate ieri, pentru destructurarea unei grupări infracționale, specializată în trafic de droguri.

,,La data de 29.03.2017 procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Tg. Mureş au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor BÎRCEA NICOLAE, BACIU ACHIM-VASILE, SZEKELY ANDREAS,BIRTON MIHAI, MICU FLORIN, LĂCĂTUŞ EMIL MARIUS şi KEUL THOMAS ANDREAS pentru săvârşirea infracţiunilor de iniţiere şi constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc şi de mare risc şi operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv.


În cauză există suspiciunea rezonabilă că începînd cu anul 2016 inculpaţii au constituit un grup infracţional organizat care a avut ca scop procurarea şi vânzarea de substanţe psihoactive mai multor consumatori, o parte dintre ei minori, de pe raza municipiilor Mediaş, Sighişoara şi Târnăveni.

La data de 29.03.2017 procurorii DIICOT-S.T. Tg. Mureş împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Tg.Mureş au efectuat un număr de 9 percheziţii domiciliare pe raza municipiilor Mediaş şi Sighişoara ocazie cu care a fost găsită şi ridicată cantitatea de aproximativ 1,7 kg. de materie vegetală, susceptibilă a avea efect psihoactiv, 6.000 de lei, 2 laptopuri, o tabletă, 4 telefoane mobile, un pistol cu bile de cauciuc și muniția aferentă, 5 arme albe, microcântare, grindere și țiple din plastic transparent.

Inculpaţii urmează să fie prezentaţi Tribunalului Mureş cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Mureş. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale. La acţiune au participat și poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş și ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sibiu, precum şi jandarmi” se arată într-un comunicat de presă al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.

Promoveaza pe Facebook:

ALTE ARTICOLE

Niciun Comentariu.

Lasă Un Comentariu