Oscar 2018: cine sunt câștigătorii celor mai dorite premii din industria filmului

No comments

Premiile Oscar 2018 și-au anunță câștigătorii. Gazda a fost Jimmy Kimmel, care a vorbit, după cum deja te așteptai, despre fenomenul MeToo, dar și despre minorități. În mare parte, premiile au fost acordate și pe alte criterii decât cele ale calității.

În noaptea dintre 4 și 5 martie s-a aflat către cine merg cele mai importante premii din industria de film. Gala Oscar 2018 a început la ora 3 dimineața (ora României).

Gala premiilor Oscar 2018 a fost întreținută și prezentată de Jimmy Kimmel. Evenimentul a avut loc la Los Angeles, în Dolby Theatre, iar cei mai așteptați câștigători au fost la categoriile Cel mai bun film, Cel mai bun actor, Cea mai bună actriță, dar și Cel mai bun film de animație. Au fost însă peste 20 de categorii pentru această gală de Oscar 2018.

-Cel mai bun film: The Shape of Water este filmul de care o să tot auzi, mai ales anul acesta. Dramă fantastică în regia lui Guillermo del Toro și produsă de J. Miles Dale, The Shape of Water este cel mai bun lungmetraj al lui 2018.

-Cea mai bună actriță într-un rol principal: este cea de-a doua statuetă Oscar pentru Frances McDormand. Acum a primit-o pentru Three Billboards Outside Ebbing, Missouri.

-Cel mai bun actor într-un rol principal: Gary Oldman a scos ce era mai bun din Winston Churchill în drama biografică „Darkest Hour”.

-Cel mai bun regizor: Este a patra nominalizare la Oscar pentru regizorul mexican Guillermo del Toro, dar prima statuetă câștigată până acum. „Shape of Water” este lungmetrajul SF care i-a adus primul premiu Oscar din întreaga carieră

-Cea mai bună melodie originală: Remember Me din filmul Coco. Muzica și versurile sunt creația lui Kristen Anderson-Lopez și Robert Lopez. Coco ia astfel al doilea Oscar, după ce a fost aleasă cea mai bună animație

-Cea mai bună coloană sonoră originală: The Shape of Water. Până să vedem dacă va primi și pentru actori sau pentru regizor, e clar că acest film a fost iubit anul acesta la premiile Oscar.

-Cea mai bună imagine: Blade Runner 2049

-Cel mai bun scenariu original: Get Out. Este unul dintre filmele favorite la mai multe premii Oscar la această gală

-Cel mai bun scenariu adaptat: Call Me by Your Name

-Cel mai bun scurtmetraj: The Silent Child

-Cel mai bun documentar de scurtmetraj: Heaven Is a Traffic Jam on the 405

-Cel mai bun montaj: Dunkirk. Până acum, la Oscar 2018, această producție a avut un succes mare. E al treilea premiu, dar încă niciunul dintre cele importante, notorii. Oricum, un Oscar e un Oscar, iar Nolan a reușit să-și treacă în contul lui și al echipei un număr rezonabil până acum.

-Cele mai bune efecte vizuale: Blade Runner 2049

-Cel mai bun film animat: Coco

-Cel mai bun scurtmetraj animat: Dear Basketball

-Cea mai bună actriță în rol secundar: Allison Janney, I, Tonya. E la prima nominalizare și, evident, la primul premiu Oscar.

-Cel mai bun film străin: A Fantastic Woman (Chile).

-Cel mai bun design de producție: The Shape of Water. Întrecerea la această categorie de la Oscar 2018 a fost aici între Beauty and the Beast, Blade Runner: 2049, Darkest Hour, Dunkirk și The Shape of Water

-Cel mai bun mixaj audio: Dunkirk. Filmul acesta pare că a luat ceva frumos la Oscar. Într-adevăr, când îl vezi, dacă nu poți lăuda alte lucruri, cu siguranță poți lăuda sunetul din filmul lui Christopher Nolan.

-Cel mai bun montaj audio: Dunkirk

-Cel mai bun film documentar: Icarus

-Cel mai bun design de costum: Phantom Thread

-Cel mai bun makeup și hairstyling: Darkest Hour

-Cel mai bun actor într-un rol secundar: Sam Rockwell, Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Sursă: playtech.ro

ALTE ȘTIRI DIN LIFESTYLE / MONDEN GĂSEȘTI AICI

Prietenii Tăi Știu?

ALTE ARTICOLE

Niciun Comentariu.

Lasă Un Comentariu