Pagube de peste 5 milioane de lei în județul Sibiu cauzate de inundații

No comments

Ploile torențiale, scurgerile de pe versanți și alunecările de teren la căile de comunicații din județul Sibiu au creat pagube în valoare de peste 5 milioane de lei, potrivit Comisiei Județene de Constatare și Evaluare.


Potrivit rapoartelor de sinteză aprobate în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, această sumă se împarte astfel:
* 5.100.000 lei către Consiliul Județean Sibiu, pentru refacerea tronsoanelor avariate de pe cinci drumuri județene
* 85.000 de lei către comuna Bazna, pentru refacerea a 6 km de drum forestier și a unui pod situat în intravilanul satului Velț
* 50.000 de lei către comuna Târnava, pentru intervenții la sediul Primăriei, șanțuri și rigole intravilane și două fântâni publice.
O altă hotărâre vizează refacerea digului la Acumularea Permanentă Valea Rorii, din comuna Bazna, proprietate a Societății Naționale de Gaze Naturale Romgaz – Sucursala Mediaș.
Hotărârile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu vor fi înaintate Guvernului României, pentru alocarea sumelor necesare refacerii infrastructurii rutiere din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2018.

Sursă: realitatea.net

Prietenii Tăi Știu?

ALTE ARTICOLE

Niciun Comentariu.

Lasă Un Comentariu