Polanski își exprimă satisfacția de a se putea simți în siguranță în Polonia

No comments

Cineastul franco-polonez Roman Polanski și-a exprimat miercuri satisfacția de a se putea simți în siguranță în Polonia, după decizia Curții Supreme care exclude extrădarea lui în Statele Unite, a semnalat televiziunea privată TVN24.

„În sfârșit, voi putea să mă simt în siguranță în propria mea țară, voi putea să merg liniștit în Salwator (cartier rezidențial din Cracovia) la mormântul tatălui meu, sau la cel al lui Andrzej Wajda, prietenul meu”, a declarat Polanski.


Regizorul în vârstă de 83 de ani, care trăiește la Paris, se bucură mai ales pentru că acest caz este „definitiv închis” și regretă doar faptul că a trebuit să aștepte „atât de mult”.

Curtea Supremă a Poloniei a pus capăt definitiv, marți, procedurii de extrădare spre Statele Unite a celui care a câștigat Premiul Oscar pentru filmul ”Pianistul” (2002) și Globul de Aur pentru ”Chinatown” (1974), urmărit de justiția americană pentru violarea unei minore în 1977.

Curtea a respins recursul formulat de ministrul polonez al justiției, Zbigniew Ziobro, punând capăt definitiv procedurii de extrădare începute în 2014 la cererea justiției americane.

Spre regretul său, Roman Polanski nu a mers în Polonia pentru a participa la funeraliile regizorului Andrzej Wajda, alt mare nume al cinematografiei, decedat la 9 octombrie 2016.

sursa:agerpres.ro

Promoveaza pe Facebook:

ALTE ARTICOLE

Niciun Comentariu.

Lasă Un Comentariu