Polițiștii medieșeni au primit recent nouă camere video portabile

No comments

Polițiștii medieșeni au primit recent nouă camere video portabile, cu ajutorul cărora pot filma şi înregistra audio-video interacţiunile din teren cu cetăţenii.

Achiziţionarea acestor dispozitive este benefică atât pentru cetăţeni, în cazul în care sunt reclamate abuzuri din partea autorităţilor, cât şi pentru poliţişti pentru descurajarea comportamentelor neadecvate ale unor cetăţeni.

Ne-a oferit amănunte despre folosirea camerelor video portabile, Ion Mogoșan, Șeful Biroului Poliției Rutiere Mediaș.

„Conform dipozițiilor Inspectoratului General al Poliției Române, la nivelul Poliției Municipale Mediaș au fost distribuite un număr de 9 înregistratoare audio – video portabile de tip ”body walk camera”.

Acestea sunt folosite în activitățile curente de către lucrătorii Poliției, alături de către polițiștii de ordine publică cât și de către agenții de Poliție Rutieră și reprezintă mijloace de protecție împotriva faptelor de ultraj și acuzațiilor îndreptate împotriva polițiștilor cu privire la modul de exercitare a atribuțiilor de serviciu.

De asemenea reprezintă mijloace eficiente de descurajare a săvârșirii unor fapte ilegale, în mod special a celor de corupție. Iar imaginile surprinse de către aceste înregistratoare pot fi folosite de asemenea în probarea faptelor de natură penală sau contravențional.” A declarat Ion Mogoșan, Șeful Biroului Poliției Rutiere Mediaș.

Prietenii Tăi Știu?

ALTE ARTICOLE

Niciun Comentariu.

Lasă Un Comentariu