Vești bune: pizza la birou crește productivitatea

No comments

De parcă mai aveam nevoie de motive în plus să adorăm pizza, un nou studiu a relevat faptul că acest fel de mâncare poate crește productivitatea la locul de muncă. Astea da vești bune!

De câte ori nu ai visat la o felie de pizza, cât timp te aflai în fața calculatorului, la birou? Potrivit unui nou studiu, pizza la birou crește productivitatea, așa că data viitoare, ascultă-ți instinctele!

Psihologul Dan Ariely a publicat rezultatele unui experiment în cartea sa, „Payoff: The Hidden Logic That Shapes our Motivations”.


Ariely s-a folosit de patru grupuri de angajați de la o fabrică din Israel. A oferit unui grup un bonus de aproximativ 30$, altui grup a oferit pizza, altui grup a oferit un compliment din partea șefului, iar ultimului grup nu a oferit nicio recompensă specială.

Ceea ce a descoperit Ariely în urma experimentului este că pizza la locul de muncă crește productivitatea mai mult decât bonusul în bani ori complimentele. Potrivit studiului, promisiunea că vor primi pizza a făcut angajații cu 6,7% mai productivi, încă din prima zi.

În orice caz, cert este că pizza este unul dintre cele mai iubite feluri de mâncare din lume, iar faptul că poate crește productivitatea la locul de muncă este o scuză bună să facem o comandă!

Sursă: glamour.ro

ALTE ȘTIRI DIN LIFESTYLE / MONDEN GĂSEȘTI AICI

 

Prietenii Tăi Știu?

ALTE ARTICOLE

Niciun Comentariu.

Lasă Un Comentariu