Washington Post scrie elogios despre un proiect din județul nostru

No comments

Celebra publicație Washington Post scrie elogios despre proiectul „Ambulanța Monumentelor”, condus de arhitectul Eugen Vaida, care desfășoară în prezent lucrări de renovare în Micăsasa, judetul Sibiu, la castelul Brukenthal din comună, aflat într-o stare avansată de degradare.

Eforturile depuse de oamenii din Ambulanța Monumentelor au fost subiectul unui reportaj din Micăsasa, realizat de jurnaliștii de la Associated Press și preluat de cotidianul Washington Post.

Ei au stat de vorbă cu Eugen Vaida, despre ceea ce face Ambulanța Monumentelor și despre proiectul de restaurare din Micăsasa.

„Situat într-o vale largă, la poalele Munților Carpați, dărăpănatul Castel Brukenthal din Secolul 16, care a fost cândva casa aristocraților influenți și folosit ca școală primară până la finele secolului, este una dintre clădirile în pericol care sunt salvate de acest proiect. Mai bine de 20 de ani de neglijență au lăsat acest vechi castel în mare nevoie de atenție”, mai scrie Washington Post.

Proiectul Ambulanța Monumentelor, care și-a propus să restaureze clădirile vechi, cu o valoare culturală și de patrimoniu, a reușit să salveze până acum 55 de clădiri istorice, inclusiv biserici medievale, ziduri de fortificație, mori de vânt vechi și locuri care fac parte din patrimoniul mondial UNESCO.

Prietenii Tăi Știu?

ALTE ARTICOLE

Niciun Comentariu.

Lasă Un Comentariu